Bodrum Rotaract

29 Ekim 2007 Pazartesi

Cumhuriyetimizin 84. Yılında Fener Alayında Çoştuk...Basında Sesimizi Duyurduk.



Bodrum’da düzenlenen ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı fener alayında teröre lanet yağdırıldı. Milta Bodrum Marina’dan, İskele Meydanı’na kadar yürüyen kalabalık, ellerinde meşaleler ve Türk Bayraklarıyla “Türkiye Laiktir, Laik kalacak”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar attılar.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayında, halk ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüyerek teröre lanet yağdırdı. Fener alayına katılanların üzerindeki ay yıldızlı t-shirtler, bandanalar ve balonlar dikkat çekti. Bodrum’daki İlköğretim Okullarının bandoları eşliğinde yürüyen halk, “Türkiye Laiktir, Laik kalacak”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” , “Her Türk asker doğar”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları attı. İskele Meydanı’na kadar meşalelerle yürüyenler, hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı söyledi. Kutlamalara çok sayıda küçük çocuğunda aileleriyle katılması dikkat çekti.



Meydanda kurulan sahnede İzmir Özel Bandosu çaldığı marşlarla halkın coşkusuna ortak oldu. Bodrum Rotaract Kulübü üyeleri, Türk bayrağı ve üzerinde “Terörü lanetliyoruz” yazılı pankartla dekore edilen araçla gösteri alanına geldi, hep bir ağızdan “Bir başkadır benim memleketim” isimli şarkıyı söylediler. Fener alayı havai fişek gösterisiyle sona erdi.